基本情報

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吉田 雅典

ヨシダ マサノリ


生年月日

1964年03月

担当専攻 博士前期課程

環境創生工学系専攻

担当専攻 博士後期課程

工学専攻

担当学科

システム理化学科

職名

教授

電子メールアドレス

メールアドレス

研究分野 【 表示 / 非表示

  • 反応工学・プロセスシステム

  • 食生活学

  • 化工物性・移動操作・単位操作

研究分野キーワード 【 表示 / 非表示

  • 攪拌・混合操作

  • 流動・伝熱・物質移動操作

研究テーマ 【 表示 / 非表示

  • 攪拌槽型化学プロセス装置の操作設計

    化学装置,攪拌・混合操作,流動,2016年04月 ~ 2017年03月

  • 非ニュートン性液体食品の粘性調節

    液体食品,非ニュートン粘性,流動,2016年04月 ~ 2017年03月

出身大学院・研究科等 【 表示 / 非表示

  • 新潟大学

    1990年03月,修士,大学院工学研究科,化学工学専攻,修了,日本

  • 新潟大学

    1995年11月,博士,大学院自然科学研究科,生産科学専攻,中退,日本

出身学校・専攻等 【 表示 / 非表示

  • 新潟大学

    1988年03月,工学部,化学工学科,卒業,日本

取得学位 【 表示 / 非表示

  • 工学修士

  • 博士(工学)

職歴 【 表示 / 非表示

  • キッコーマン株式会社

    1990年04月 ~ 1993年03月

  • 新潟大学助手工学部

    1995年11月 ~ 2007年03月

  • 新潟大学助教工学部

    2007年04月 ~ 2009年10月

  • 新潟大学准教授大学院自然科学研究科

    2009年11月 ~ 2013年03月

 
 

著書 【 表示 / 非表示

  • Mass Transfer in Multiphase Systems and its Applications

    M. Yoshida, K. Yamagiwa, A. Ohkawa, S. Tezura,InTech,Gas-Liquid Mass Transfer in an Unbaffled Vessel Agitated by Unsteadily Forward-Reverse Rotating Multiple Impellers,(頁 780),2011年02月,978-953-307-215-9

論文 【 表示 / 非表示

  • Evaluation of non-Newtonian Viscosities of Liquid Foods in Swallowing Process Using Inclined Flow Channel Instrument

    M. Yoshida, Y. Tsuruta, Y. Takako, A. Kudo and R. Fujiwara,International Journal of Food Engineering,15巻,12号,Article Number:10.1515/ijfe-2019-0250,2019年12月

  • Efficacy of Partial Baffles for a Vessel Agitated by a Rushton Turbine Impeller

    M. Yoshida, K. Ishioka, H. Ebina, K. Oiso, H. Shirosaki, R. Tateshita,Chemical Industry and Chemical Engineering Quarterly,24巻,3号,(頁 293 ~ 301),Article Number:UDC 66.01:62:53,2018年07月

  • Flow Analysis for a Flow Channel Instrument to Evaluate Viscosities of Non-Newtonian Viscoelastic Liquid Foods

    M. Yoshida, H. Igarashi, K. Iwasaki, S. Fuse, Y. Tsuruta and T. Shimomura,Int. J. Food Eng.,13巻,9号,Article Number:10.1515/ijfe-2016-0403,2017年09月

  • Hydraulic Design and Power Characterization of Closed Turbine-Type Agitator

    M. Yoshida, H. Ebina, K. Ishioka, K. Oiso, H. Shirosaki and R. Tateshita,Int. J. Chem. Reactor Eng.,15巻,4号,Article Number:10.1515/ijcre-2016-0198,2017年08月

  • Evaluation of Viscosity of Non-Newtonian Liquid Foods with a Flow Tube Instrument

    M. Yoshida, H. Igarashi, K. Iwasaki, S. Fuse and A. Togashi,Int. J. Food Eng.,11巻,6号,(頁 815 ~ 823),2015年12月

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国際会議Proceedings 【 表示 / 非表示

  • Evaluation of Efficacies for Prevention of Aspiration due to Viscoelasticity of Liquid Foods through Operation of a Swallowing Model Apparatus

    M. Yoshida, Y. Takako, K. Tamba, H. Ono and M. Iidzuka,2019 International Conference on Agric. Food Sci.,Article Number:SP-09,2019年12月,Kuala Lumpur, Malaysia

  • Power Characteristics of Closed Impellers with Different Geometries of Flat Blades for Agitation

    M. Nakata, H. Matsunaga and M. Yoshida,18th Asian Pacific Confed. Chem. Eng. Congress,Article Number:PB369,2019年09月,Sapporo, Japan

  • Liquid Flow in Impeller Rotational Regions of Baffled and Unbaffled Vessels with Turbine-Type Agitator

    M. Yoshida, N. Shimada and K. Umetsu,21st International Congress Chem. Process Eng.,Article Number:P1.41,2014年08月,Praha, Czech Republic

科学研究費助成事業 【 表示 / 非表示

  • 嚥下状態にある液体食品の粘度を予測する簡易測定器による迅速評価システムの構築

    2014年度 ~ 2016年度,基盤研究(C),26350087

 

担当授業科目 【 表示 / 非表示

  • 機械的単位操作

    2020年度,学部

  • フレッシュマンセミナー(Fクラス)

    2020年度,学部

  • プロセス設計

    2020年度,学部

  • 環境工学特論

    2020年度,博士前期課程

  • 化学工学特論

    2020年度,博士前期課程

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